Colliers

Orgelbyggeri AB

Colliers Orgelbyggeri AB

Välkommen till Colliers Orgelbyggeri AB

Företaget startades av James Collier år 2016 efter att ha drivit enskild firma i 8 år. Orgelbyggeriet utför alla sorters orgelrelaterade tjänster med inriktning på arbete med historiska instrument (restaurering, rekonstruktion och dokumentation). Företaget består i dagsläget av tre anställda. 

 

James Collier började som orgelbyggare året 1990 i Kent, England, och studerade sedan cembalo- och orgelbyggeri på London Guildhall University. Hos Goetze and Gwynn, där han var lärling, förstärktes intresset för historiska instrument och tidig musik. För att bredda sin erfarenhet arbetade han sedan för Colonial Williamsburg Foundation, Bernard Aubertin, och William Drake. År 2003 flyttade han till Sverige för att arbeta hos GOArt i Göteborg.

 

Allan Fagerlund har en bakgrund som slöjdlärare och ett brinnande intresse för tidig musik. Allan har byggt tidiga stråkinstrument sedan 1990-talet och spelar gamba på fritiden i olika konstellationer. I början av 2000-talet arbetade han på GOArt där han bland annat svarvade de fina registerandragen till barockorgeln i Örgryte Nya Kyrka.

Kontakt: allan@jamescollier.se

 

Magnus Delborg har en bakgrund som musiker och arbetar som lärling på företaget. Magnus har ett starkt intresse för hantverk och har tillverkat egna instrument och möbler på sin fritid. 

Kontakt: magnus@jamescollier.se

 

Colliers Orgelbyggeri AB är medlem i FSO, Föreningen Svenskt Orgelbyggeri. 

 

Besöksadress

Colliers Orgelbyggeri AB
Friared Ekhaga Fabrik
511 98 Hyssna

Välj språk

  • Svenska
  • English